Superkilen

Superkilen er en offentlig park på Ydre Nørrebro i København. Parken er designet af Superflex i samarbejde med Bjarke Ingels Group og det tyske landskabsarkitektfirma Topotek1.

Superkilen består af tre områder: Den røde plads, den sorte plads og et grønt område.

  • Den røde plads ved Nørrebrogade og Nørrebrohallen er malet i skarpe røde, orange og lilla nuancer og fokuserer på afslapning, byliv, loppemarked og musikalske arrangementer.
  • Den sorte plads fungerer som et samlingssted for områdets beboere med bl.a. palmetræer fra Kina og grillpladser.
  • Den grønne del af Superkilen har kuperet landskab med træer og beplantning og er tiltænkt picnic, sportsaktiviteter og gåture med hunden.

Meget af inventaret i parken er importeret eller efterlignet fra udlandet. Der er blandt andet gynger fra Irak, bænke fra Brasilien, en fontæne fra Marokko og affaldsspande fra England.

Flere steder i parken er der neonskilte fra hele verden, der reklamerer for alt lige fra et russisk hotel til kinesiske skønhedsprodukter. I alt er der 108 planter og inventar, der illustrerer områdets etniske mangfoldighed.

Området omfatter i alt 30.000 m2 og strækker sig over 750 m i forlængelse af  Nørrebroparken til  Mjølnerparken og som en del af Den grønne cykelrute.

Adresse

Superkilen, Den Sorte Plads

Nørrebrogade 210

2200 København N